|    |  
Cor van der Geest
Judo in het water

Vocaal sterk, inspirerend en een pésthekel aan verliezen. Ziedaar Neerlands bekendste judocoach. Waterpolo is een heel andere 'tak van sport' – kijk, komt die typische ambtenarenuitdrukking eindelijk eens echt tot z'n recht.

Laat ik bij het begin beginnen. Wie mij wat beter kent, weet dat ik al jaren waterpolo speel in het eerste herenteam van DWT en dat ik mij voor deze zwemvereniging ruim tien jaar heb ingezet als vrijwilliger. Voor een buitenstaander lijkt waterpolo soms wat op worstelen en bovenblijven maar het gaat er lang niet zo gemeen aan toe als vaak wordt gedacht.

DWT 1 is een echt vriendenteam dat aardig meedraait in de vierde klasse bond. Als illuster zevental hadden we laatst de eer om door Cor van der Geest getraind te worden. Een heel leuke ervaring die onder andere begon met dertig keer opdrukken op de bank... De dag erna coachte Cor het team tijdens een spannende streekderby in IJmuiden.

Het heeft geholpen! En na de winst natuurlijk even op de foto met z'n allen.

DWT Heren 1 en Cor van der Geest

Het idee is nu om meer prominente coaches en trainers aan te trekken, of ze nu uit de ballet-, bobslee- of voetbalhoek komen. Dit team is namelijk nog steeds trainer-coachloos! Misschien is het wel wat voor oud-profvoetballer Piet Huijg van Huijg Sport, een van mijn nieuwe opdrachtgevers voor wie ik in samenwerking met Sierra240 de website ga vernieuwen en een advertentieserie ga verzorgen.©2018 Thijs Weustink